A legfontosabb kérdések és válaszok

Van még hely az utazásra?
A honlapon látható időpontokra van helyünk. Foglalj nyugodtan, kattints ide!
Nem magyar állapolgár is tud utazni? Milyen dokumentumok szükségesek?

A nem magyar állampolgárságú utazóknak tájékozódniuk kell, hogy a beutazáshoz szükségük van-e vízumra. Erről az adott országhoz tartozó Nagykövetségen kaphatnak felvilágosítást, melynek elérhetőségei:

Horvát Köztársaság NagykövetségeBudapest
Cím: 1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Telefon: (1) 354-1315, (1) 269-5854
E-mail: croemb.bp@mvp.hr

Cseh Köztársaság Konzuli Osztálya Budapest 
Cím: Budapest, Szegfű utca 4., 1063
Telefonszám: (1) 462 5025
 
Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége
Cím: Budapest, Városligeti fasor 16, 1068
Telefonszám: (1) 413 8206 
Milyen busszal megyünk? Kényelmes? Biztonságos? A szabályokat betartják a sofőrök?
Erre mi nagyon odafigyelünk! Új, vagy maximum néhány éves, minden EU-s és magyar szabálynak megfelelő, kényelmes, légkondícionált buszokkal utazunk, melyeket képzett, tapasztalt sofőrök vezetnek. Mivel az éjszakai vezetés fárasztó, ezért nap közben nekik szobát bérlünk, hogy kipihenten vezessenek hazafelé is.
A foglalásomkor rossz fizetési módot adtam meg. Mi a teendőm ilyenkor?
A legegyszerűbb, ha újrakezded a foglalásod, a jelenlegit pedig töröljük.
Másnak/ajándékba szeretném venni az utazást. Milyen adatokat adjak meg foglaláskor?
A foglaláskor annak az adatait add meg, aki befizeti az utazást, mert neki küldjük a visszaigazolást a befizetésről. Az utasadatokat később tudod majd módosítani, így akkor lesz lehetőséged átírni az adatokat azokra, akik valóban utaznak.
Kiskorúnak szükséges meghatalmazás az utazáshoz?

A Konzuli Szolgálat ajánlása alapján ha az utas még nem múlt el 18 éves, és egyik szülő sem utazik vele, szükséges egy meghatalmazás kitöltése. Ezt ide kattintva lehet letölteni (PDF). Az utaskísérőnek felszálláskor be kell mutatni, enélkül az utazást megtagadhatjuk.

Gyermekem milyen feltétellel tud velünk tartani?

Gyermek utaztatása

 • 5 éven aluli gyermekek járatainkon nem utazhatnak.
 • Gyermekek 6-10 éves korig csak szülővel, vagy nagyszülővel, a törvényes képviselőtől kapott írásbeli meghatalmazással,
 • 11 éves kortól 14 éves korig kizárólag a törvényes képviselőtől kapott írásbeli meghatalmazással, felnőtt kíséretében,
 • 15 éves kortól 18 éves korig, kizárólag a törvényes képviselőtől kapott írásbeli meghatalmazással, egyedül is utazhatnak járatainkon.

Az írásbeli meghatalmazást kérd az irodától. A meghatalmazást a szülő és két tanú által aláírva kell bemutatni felszálláskor a személyzetnek. Gyermekek életkortól függetlenül, csak érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak.

A helyszínen, induláskor is tudok fizetni?
Erre nincsen lehetőség. Kérünk, foglalásod a lenti jelentkezési lapon add le, válaszd ki a fizetési módot, és minél hamarabb intézd a fizetést! A helyeket a befizetés sorrendjében foglaljuk.
Utasbiztosítást kössek? Kötelező? Ha kötök, hol tegyem?
Nem kötelező, de erősen ajánlott, mert ha gond/baleset történik, nagy segítség. Ne ezen múljon. Nálunk is meg tudod kötni a jelentkezésed során.
Hol fogok ülni a buszon?
A foglaláskor kiválaszthatod, hogy hol szeretnél ülni a buszon: első fele, közepe, vagy a hátsó része a busznak. Utazás előtt ülésrend készül, ami már nem változtatható.
Ezért érdemes bebiztosítani magatoknak a helyet, hogy ott és azzal üljetek, akivel szeretnétek.
A szabad helyfoglalásnak az a veszélye, hogy előbb ülhetnek be oda, ahová éppen Te szeretnél és elképzelhető, hogy nem tudtok egymás mellett ülni azzal, akivel utazol. Ezért legyetek résen, és készüljetek fel a fix ülés szektor lehetőségével a foglalási oldalon. 
Sokat fogunk utazni?
Ez attól függ! Vannak előre nem látható események: dugó, határátlépés, hatósági ellenőrzés vagy bármi más is közbejöhet. Ezek mind nagyban befolyásolják az utazás idejét.
Számunkra a legfontosabb a Te biztonságod!
A sofőrök az Európai Uniós jogszabályok szerint vezetnek. Ha az út közbeni pihenőt túl rövidnek vagy éppen hosszúnak találod, az azért van, mert a sofőr a szabályokat betartja. Minden azért van, hogy biztonságban utazz, és ebből nem engedünk! Mindenről az utaskísérő fog tájékoztatni, te is tudsz tőle kérdezni az utazás közben.
Milyen okmánnyal tudok utazni Horvátországba?
ÉRVÉNYES személyi igazolvány (vagy útlevél) mindenképp szükséges, de jó hír, hogy EGYNAPOS utazásra az ideiglenes személyivel is lehetséges az utazás, amit azonnal kiad az okmányiroda! Esetenként a kétnapos kiránduláson bosnyák szálláson szállunk meg, ez esetben ÉRVÉNYES útlevélre is szükséged lesz.
Kapok kedvezményt?

Ha legalább 6-an utaztok, akkor a rendszerünk automatikusan levonja a kedvezményt nektek.

Nagyobb csoport, 40-50 fő együtt utazása esetén egyéni indulást is szervezünk, akár más városokból! Írj egy emailt a  hello@pandago.hu címre, és megbeszéljük a részleteket!

Hogyan készüljek az utazásra?
Minden utasunknak foglalást követően (és az indulás előtti napokban még egyszer) küldünk egy részletes levelet, amiben az összes tudnivalót összeszedtük.
Mennyi pénzt vigyek magammal?
Érdemes számolni több lehetőséggel, amire pénzt költhetünk: étel, ital, szuvenír, esetleges belépők. Külföldön, pláne a kedvelt helyeken magasabb áron adnak nekünk bármit is, ezért a saját igényeidnek megfelelően készülj idegen valutával.
Ha megmarad, itthon könnyen vissza tudod váltani, vagy érdemes más programot is választanod, ahol elköltheted a megmaradt pénzt. 🙂 
Pontosabb infót fogunk küldeni Neked az utazás előtti napokban e-mailben, benne egy kalkulációval, hogy körülbelül mennyi költőpénzt (és milyen valutát) érdemes magaddal hoznod.
Milyen időjárásra számíthatok?
Ez az, amire még mi sem tudunk mindig választ adni. Mi is ugyanazokat az oldalakat nézzük, mint bárki más. Az időjárás olykor eléggé szereti az embereket megviccelni.
Nekünk viszont arra is van B tervünk, ha az időjárás nem nekünk kedvez! 🙂 Bizonyos programoknál felkészültünk arra is, ha épp egy felhő, vagy az eső szeretné beárnyékolni a napunkat.
Mikor a legérdemesebb meglátogatni Plitvicét?
Nyáron csodálatos zöld minden és meleg napsütés tölti meg a völgyet. Ősszel meseszép, milliónyi színben pompázik a táj. Télen a hófödte, érintetlen természetet látod. Kora tavasszal a hóolvadás után még bővebb vízűek a zuhatagok. Plitvice minden évszakban más élményt nyújt! Itt találod aktuális útjainkat!
Hol tudom megvenni a Plitvicei Nemzeti Park belépőt? Mennyibe kerül?

Meg tudod venni forintban nálunk, nem kell emiatt horvát kunát váltanod!

A foglalás 2. oldalán meg tudod adni, hogy elintézzük helyetted a belépő beszerzését. Így együtt tudunk bemenni a parkba, és a kígyózó sort sem kell kivárjuk!

A belépők árai szezontól függnek!

Felnőtt belépő:

 • április, május, október hónapokra: 5.650 Ft
 • június 1-től szeptember 30-ig: 11.500 Ft
 • november 1-től március 31-ig: 3.890 Ft

Diák belépő (érvényes diákigazolvánnyal):

 • április, május, október hónapokra: 3.990 Ft
 • június 1-től szeptember 30-ig: 7.290 Ft
 • november 1-től március 31-ig: 2.190 Ft

Ifjúsági/Gyermek belépő (7-18 éves kor között):

 • április, május, október hónapokra: 2.990 Ft
 • június 1-től szeptember 30-ig: 5.500 Ft
 • november 1-től március 31-ig: 1.990 Ft

7 éves kor alatt a belépés ingyenes.

A Plitvicei Nemzeti Parkban a hajóval/vonattal közlekedés mennyibe kerül?
A hajókázás és a vonatozás is benne van a belépő árában, így a jegyed mindenképpen legyen nálad végig, amíg a park területén vagy!
Kutyát hozhatok hordozóban, szájkosárral?
Kutyát sajnos nem tudsz hozni. Megértésed köszönjük.

Nem kaptál választ a kérdésedre?

Igyekszünk minél több információt adni a programokról, foglalásról és minden elérhető lehetőségről. Előfordul, hogy valami nem világos, és kérdezni szeretnél?
Ha valamit nem találsz, vagy nem vagy benne biztos, írj nekünk e-mailt a hello@pandago.hu-ra. Az utazás napján, az indulás előtt pár órával elküldjük Neked az utaskísérőd nevét és telefonszámát, akkor majd őt is tudod keresni.